Vervoer

Veel leerlingen van onze school zijn (nog) niet in staat zich zelfstandig in het openbaar vervoer te begeven. Daarom zijn zij op begeleiding aangewezen. De eerst aangewezenen voor die begeleiding zijn de ouders. Zij ontvangen een tegemoetkoming in de onkosten, indien zij daarvoor in aanmerking komen. Zijn de ouders niet in staat hun kind te begeleiden dan kan de gemeente deze taak van hen overnemen. Dit kan bestaan uit het vervoer per bus of per taxi(busje).
Indien er voor uw kind voor een nieuw schooljaar een vervoerstoekenning aangevraagd moet worden, krijgt u tegen het einde van het lopende schooljaar vanuit de gemeente waar u woont bericht. Heeft u hierover vragen, dan kunt u contact opnemen met de taxicoördinator van de school.
We trachten echter in het kader van de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de leerlingen het reizen met het openbaar vervoer te stimuleren.

Overzicht vervoerders leerlingen

Gemeente Rotterdam

Jeugd Onderwijs en Samenleving (JOS)

010 – 498 42 57

RMC

010 – 462 63 60

Ringelberg

Gemeente Capelle a/d IJssel

010 – 284 83 65

RMC

Gemeente Krimpen a/d IJssel

0180 – 54 07 96

0182 – 51 61 61

Gemeente Nederlek

0180 – 66 77 77

0182 – 51 61 61

Gemeente Lansingerland (Bergschenhoek)

Hoekse Taks

Gemeente Zuidplas (Nieuwerkerk a/d IJssel)

0180 – 33 03 00

Gemeente Schiedam

010 – 43 70 577

Mocht er door onvoorziene omstandigheden niet worden gereden dan wordt u geïnformeerd door de vervoerder.

Het spreekt vanzelf maar indien uw kind niet naar school komt, dient u zelf de vervoerder daarvan op de hoogte te stellen, en ook wanneer het vervoer weer in moet gaan.

Bij het te laat aanvragen van vervoer door ouders bij de gemeente bestaat de kans dat het vervoer niet op tijd is geregeld. Ouders moeten dan zelf hun kind naar school brengen en weer ophalen.

Taxicoördinator

De formele verantwoordelijkheid van leerlingenvervoer is vastgelegd in contracten tussen gemeentes waar leerlingen wonen en vervoersbedrijven. Ouders zijn mede afhankelijk van afspraken die zijn vastgelegd in deze contracten. Onze scholen kennen geen formele verantwoordelijkheid. Toch vinden wij het als sector SO/VSO van BOOR van wezenlijk belang om volledig mee te werken met maatregelen die het leerlingenvervoer zo goed mogelijk laten verlopen. Daarom is er op elke school, elke afdeling van een school, een taxicoördinator.
Een taxicoördinator is een werknemer van een school voor SO/VSO van BOOR die tot taak heeft om de verbinding te vormen tussen leerling, ouders, taxibedrijven en gemeenten wanneer het gaat om inhoudelijke én organisatorische zaken rond het leerlingenvervoer. De taxi coördinator op onze SO afdeling is mevr. Gerry Verkaik en op de VSO afdeling mevr. Karin Catsman.